Eventrix

Ladies Tour of Norway utsatt til 2021

Norges eneste World Tour-ritt på sykkel, ”Ladies Tour of Norway”, som skulle vært arrangert i perioden 13.-16.august, er utsatt til 2021. Arrangøren har i det lengste forsøkt å få til rittet, men restriksjonene på grunn av Covid-19 gjør det umulig å gjennomføre. Rittet har sitt hovedsete i Østfold, som nå mister sommerens største sykkelfest.

– Det er først og fremst regelen om en meters avstand og restriksjonene ved innreise til Norge som gjør at vi må ta dette skrittet, sier rittdirektør Roy Moberg.
– Vi har forsøkt alt, men etter å ha rådført oss både med Kulturdepartementet og Folkehelseinstituttet har vi ikke fått noen lovnader om lettelser i disse forholdene til den 13.august. Dette respekterer vi selvfølgelig, vi er tydelige på at helse er viktigst, understreker Moberg.

World Tour-rittet er en av Norges største årlige internasjonale idrettsarrangement med toppryttere fra hele verden. Disse har nå – til tross for at de er profesjonelle og har dette som yrke – ingen mulighet til å komme inn i Norge for å konkurrere.
Vi har sett på alle muligheter og var klare for å arrangere uten publikum og med nødvendige smitteverntiltak. Men uten ryttere fra utlandet kan vi ikke arrangere et World Tour-ritt. Det er med tungt hjerte vi tar denne beslutningen, men vi lover å komme sterkt tilbake i 2021 med et nytt ”Ladies Tour of Norway” på høyeste nivå, sier Moberg videre.

Arrangementskommittéen har jobbet med flere muligheter for å erstatte LToN med andre sykkelritt, men nå blir det ikke noen eliteritt.

Innenfor de til enhver tid gjeldende Covid-19 restriksjoner vil vi imidlertid gjennomføre noen av våre opprinnelige planlagte breddeaktiviteter. Sammen med Tour of Norway for Kids vil vi blant annet gjennomføre barneritt i alle vertskapskommunene.

LToN har i mange år vært en stor folkefest med mange tusen tilskuere og stor grad av involvering fra lokalbefolkningen langs ruten. Uten publikum til stede ville dette ikke vært mulig i år, sier Moberg om rittet som de siste årene har blitt vist direkte vekselvis på TV2 og NRK, samt distribuert til utlandet til en rekke forskjellige land.

Nå starter man istedet planleggingen for neste års ritt. Vi ligger preliminært inne i UCI sin kalender 19. – 22. august, og er mer enn klar for å gjenskape folkefesten i august 2021, sier Moberg.

Samtidig opplyser arrangøren at man fortsetter arbeidet for å etablere den planlagte nordiske touren ”Battle of the North” som tidligere har blitt lansert som ”Damenes Tour de France”. Her hadde man som mål å starte i 2021, men når det blir er usikkert i dag på grunn av Covid -19-pandemien.

Kontaktpersoner for ytterligere opplysninger:
Roy Moberg, rittdirektør: +47 906 49 339
Anders E. Linnestad, teknisk direktør: +47 900 68 423
Kjell-Erik Kristiansen, mediaansvarlig: +47 465 42 820