Eventrix

Tøff sesongstart for Kjell-Erik i vinter

– Endelig begynner det å se normalt ut igjen, sier vår toppspeaker Kjell-Erik Kristiansen som snart skal dra i gang vintersesongen.
Og det med et program som kan ta pusten fra noen og enhver i begynnelsen.
– Bare artig det, jeg er glad for at pandemien er over og at vi kan treffes til store konkurranser igjen, sier Kjell-Erik.

Fram til jul blir det jobbing i Norge for det meste, og der er det meste klart. Kjell-Erik kommer som vanlig til å veksle mellom langrenn og skiskyting. På nyåret er det fortsatt noen usikre arrangementer, men det begynner å klarne også der.
– Artig at jeg har gjort en treårsavtale med sveitsiske Lenzerheide som skal ha VM i skiskyting 2025. De har Europamesterskapet i vinter og den første World Cupen i skiskyting i Sveits vinteren etter for så å arrangere VM i 2025. Det er en arena jeg kjenner godt fra blant annet Tour de Ski, og jeg får jobbe sammen med min gamle venn Jürg Capol, tidligere sjef for verdenscupen i langrenn, som nå er VM-sjef 2025.

Et annet stort arrangement er NM på ski, der Eventrix og Kjell-Erik har et nært samarbeid med Norges Skiforbund.
– Jeg er svært glad for det gode forholdet vi har med NSF. Forrige lørdag holdt jeg et foredrag for kommende vinters arrangører på NM- og Norgescup-nivå. Nå forbereder vi oss til NM på Gjøvik i januar der vi skal levere både hele arenaproduksjonen og lyd.

I tillegg er det flere verdenscuper både i langrenn og skiskyting også etter nyttår, og det blir hele tre turer til Beitostølen også denne vinteren.
– Ja, jeg har et godt samarbeid med Erik Østli der oppe og foruten de to ukene nå før jul med Beitosprinten og World Cup langrenn har jeg igjen booket inn Ridderrennet i mars. Det blir nok full fart for meg helt til RedBull Janteloppet på Pellestova den 1.april, sier Kjell-Erik.

Han skal dog ikke gjøre ski-VM i Planica eller skiskytter-VM i Oberhof, noe som gjør at februar fortsatt er litt usikker. Men med 14 ski-VM på merittlista samt 8 OL og over 1.000 World Cup-konkurranser mangler det ikke på tilbud for 62-åringen fra Mysen.

– Sesongen begynner faktisk med langrenn innendørs. 1. november skal jeg gjøre skirenn inne i den veldige skihallen SNØ på Lørenskog. Det blir spennende.

En utfordring står dog alle arrangører ovenfor den kommende sesongen.
– De enorme strømprisene har gjort at utgiftene til å produsere kunstsnø har skutt i været, noe som tynger flere arrangører. Jeg håper de får hjelp fra staten, for det kan bli katastrofalt hvis vi ikke kan produsere snø. Jeg hørte blant annet at i Holmenkollen og Oslo skulle det som forrige vinter kostet 3,5-4 millioner å produsere nå koste 16-17 millioner. Da forstår man at det er mange som sliter, sier Kjell-Erik, som dog er optimist og svært glad for å være tilbake i manesjen for fullt.

Dette er Kjell-Eriks speakerprogram så langt fram til jul:

– 1. november : Langrenn innendørs i SNØ på Lørenskog
– 11. – 13. november : Sesongåpning skiskyting, Sjusjøen
– 12.november : Ski Classics Challenger, langrenn, Sjusjøen
– 15. november : Kick-off for frivillige, ski-NM 2023, Gjøvik
– 18. – 20. november : Beitosprinten, norsk sesongåpning langrenn, Beitostølen
– 24. – 27. november : IBU-cup skiskyting, Sjusjøen
– 2. – 4. desember : World Cup langrenn, Lillehammer
– 9. – 11. desember: World Cup langrenn, Beitostølen

Bildetekst:

KJELL-ERIK skal tilbake til Beitostølen tre ganger i vinter.
Først den nasjonale langrennsåpningen med Beitosprinten, deretter World Cup langrenn og senere i vinter Ridderrennet.