Eventrix

JUMBO-VISMA MED NYTT DAMELAG I 2021

– Norsk sponsor for LToN-dronningen:

Ladies Tour of Norway-dronningen Marianne Vos får en norsk sponsor når nå storlaget Jumbo-Visma også starter eget damelag. Men de siste årenes suverene vinner i LToN får ingen norske jenter med seg på det nederlandsk-dominerte laget til tross for at Visma som co-sponsor jo i utgangspunktet er et norsk firma.

Jumbo-Visma har jo vært et av de dominerende lagene på herresiden under hele høsten etter at sesongen kom i gang igjen. Sloveneren Primoz Roglic var svært nær å vinne Tour de France, men han klappet sammen på den siste teampoetappen.
Belgieren Wout van Aert har vært imponerende med både Milano-San Remo og flere etapper i Tour de France på CV’en i år. Dessuten nå senest bare noen millimeter fra å vinne Flanderen rundt.
Nordmennene Amund Grøndahl Jansen og Tobias Foss har begge sett til at mange her i Norge har følt litt ekstra for laget med norsk sponsor. De gule og svarte draktene bærer de med stolthet, til tross for at Grøndahl Jansen går til australske Mitchelton-Scott etter sesongen.

Og nå starter man altså et damelag med storstjernen Marianne Vos som det store trekkplasteret. Hun har jo dominert totalt i LToN de siste to årene og vant i 2018 alle fire etappene.

Jumbo-Visma følger dermed etter andre storlag som for eksempel Movistar, Lotto-Soudal og andre som også har både herre- og damelag. Nå får vi dog ikke se Jumbo-Vismas damelag på det aller høyeste nivået i sin første sesong 2021. Regler sier at man må starte på kontinental-nivå det første året, men med Marianne Vos i laget og med langt færre damelag enn herrelag på det øverste nivået så får de sikkert sykle de rittene de vil. Det gjelder helt sikkert også Ladies Tour of Norway i august 2021.

Selv om Visma med 11.000 ansatte har sitt hovedkontor i Sandvika utenfor Oslo så er Nederland et stort marked, og man har hatt svært god effekt av de millionene man har pløyd ned i herrelaget de siste årene.

Damelaget vil nyte godt av herrenes støtteapparat og ekspertise.
Vi har vært veldig glade for å kunne sponse herrelaget som har gjort det mulig for oss å nå våre vekstmål i Europa. Damelaget vil forsterke dette. Det gir oss også en mulighet for å demonstrere vårt arbeid for likestilling, ikke bare gjennom sykling men gjennom hele samfunnet å gi begge kjønnene samme forutsetninger og å inspirere unge damer til å nå sine mål, sier Visma-sjefen Merete Hverven i en pressemelding.

Det nye damelaget vil bli ledet av Esra Tromp og har 12 ryttere, en miks mellom etablerte og rutinerte stjerner og lovende talenter på vei opp. Stjernen er altså Marianne Vos, nederlenderen med 10 VM-gull og OL-gull både i 2008 og 2012. Vos sykler idag for CCC-Liv.
I tillegg kommer følgende syklister til å kjøre for Jumbo-Vismas damelag i 2021: Jip van den Bos (NED), Riejanne Markus (NED), Anouska Koster (NED), Nancy van der Burg (NED), Romy Kasper (GER), Aafke Soet (NED), Teuntje Beekhuis (NED), Julie van de Velde (BEL), Pernille Mathiesen (DEN), Karlijn Swinkels (NED) og Anna Henderson (GBR).

Dessverre altså ingen norske jenter i lagets første sesong.