Eventrix

Superstjernen Van Vleuten avslutter sin karrier i Tour of Scandinavia

Sykkeldronningen, Annemiek van Vleuten, har valgt Tour of Scandinavia som sitt siste utenlandske ritt før hun setter punktum for en eventyrlig karriere.
– Vi er stolte av at Annemiek velger å avslutte sin karriere hos oss. Det sier mye om vår sterke posisjon i det internasjonale sykkelmiljøet sier daglig leder Roy Moberg.

Annemiek van Vleuten (40) er en legende innen internasjonal sykkelsport. Merittlisten er ekstrem, hun har vunnet OL- og VM titler og World Tour ritt i bøtter og spann over en tidsepoke på snart 20 år.
I fjor greide hun den helt vanvittige prestasjonen og vinne alle Grand Tours, dvs Giro Rosa, Tour de France Femmes og Vuelta’en, i tillegg til å bli Verdensmester på landeveien.

I år har hun gjentatt bedriften med å vinne Giro Rosa og Vuelta’en,mens hun måtte seg seg slått av Demi Vollering i Tour de France Femmes.

Van Vleuten har deltatt i Ladies Tour of Norway flere ganger.Hun kjørte rittets første utgave i 2014 og vant sammenlagt i 2021 etter en fantastisk klatring opp til Norefjell, hvor hun knuste resten av feltet.

– Jeg liker rittets atmosfære og gode organisering. Norge er et vakkert land med flotte, varierte etapper i en fantastisk natur, sier Annemiek, som gleder seg til å komme tilbake til Norge og Skandinavia.

– Vi har bygd oss opp til å bli et veldig attraktivt World Tour ritt internasjonalt og det at hun velger Tour of Scandinavia som avslutning på sin karriere er stort, sier Moberg.

– Dette er en solid kreditt til alle som har vært med på å bygge opp rittkonseptet vårt, ikke minst også til alle destinasjonene og vertskapskommunene som er med på å skape den gode atmosfæren som Annemiek så gjerne kommer tilbake for å oppleve, sier Moberg

Van Vleuten sitt Movistar lag vil få skarp konkurranse i årets versjon av Tour of Scandinavia. Både fjorårs vinner, Cecilie Uttrup Ludwig, samt mange av etappevinnerne fra sommerens Tour de France stiller til start.
– Den endelige startlisten blir klart først noen dager før åpningsetappen, men vi kan allerede nå fortelle at med unntak av ett lag så stiller samtlige World Tour ritt til start med mange av sine stjerner, avslutter Moberg som oppfordrer alle sykkelinteresserte til å komme seg ut løypene og heie på verdenseliten på sykkel.

Tour of Scandinavia arrangeres over 5 dager fra 23 til 27 august med varierte og spennende etapper fordelt på tre etapper i Norge og to avsluttende etapper i Danmark.

Alle etapper kan sees live 2,5 timer pr dag på Eurosport1 i Norge med norske kommentatorer.

Tour of Scandinavia distribueres også live internasjonalt gjennom mange TV-kanaler og kan sees i 158 land av potensielt 420 millioner husstander.

Årets Tour of Scandinavia gjennomføres i hht følgende etapper og sendeskjema på TV:

Dag og etappe Start – Mål Sendetid live på TV
Onsdag 23 august : Mysen – Halden Kl 16.00 – 18:15
Torsdag 24 august : Vikersund – Norefjell Kl 16:00 – 18.15
Fredag 25 august : Kongsberg – Larvik Kl 12:30 – 14:45
Lørdag 26 august : Herning (individuell tempo) Kl 16:00 – 18:00
Søndag 27 august : Middelfart – Haderslev Kl 12:00 – 14:20