Eventrix

Handlekraftige Eventrix-ansatte redder Ungdomsmesterskapet på sykkel

Til helga (26. – 27. juni) arrangerer Tønsberg CK ungdomsmesterskap i sykling sammen med klubbene i Re og Horten. Sentrale personer i dette arrangementet er løype- og sikkerhetssjef Bjørn Erik Tuv og rittleder Anders Eia Linnestad – begge to erfarne ringrever med tilsvarende roller i WorldTour-rittet Ladies Tour of Norway, og begge to er også ansatt i Eventrix AS. I sammenheng med det store smitteutbruddet i Tønsberg og Færder har de nå måttet kaste om på planene i siste sekund.

En nasjonal konkurranse er ikke mulig i vår kommune så lenge Tønsberg befinner seg i trinn to av gjenåpningen. Så dette sa vi nei til, sier Mona Bondevik i Miljørettet helsevern i Tønsberg kommune.

Ungdomsmesterskapet (UM) i sykling skulle vært arrangert i Undrumsdal kommende helg, og Tønsberg CK søkte om dispensasjon da det ble klart at Tønsberg kommune ble værende i trinn to, og ikke fulgte det aller meste av landet inn i trinn tre.

Hadde vi vært i trinn tre, hadde situasjonen vært lettere. Siden vi er i trinn to var det ingen tvil om at dette arrangementet ikke kunne gjennomføres, sier Bondevik.

For Tønsberg CK og medarrangørene Horten & Omegn CK og Re SK, var det ingen grunn til å bli sittende på gjerdet å deppe av den grunn.
Vi har flyttet arrangementet ut av Tønsberg kommune, sier Bjørn Erik Tuv, løype- og sikkerhetssjef for ungdomsmesterskapet
Vi har full forståelse for situasjonen i Tønsberg, og at kommunen følger de rådene de er gitt av fagekspertisen som finnes i Folkehelseinstituttet. At Tønsberg befinner seg i trinn to, forholder vi oss til – og så klarte vi heldigvis å finne en løsning, sier Tuv.

Løsninger er at løypene for ungdomsmesterskapet flyttes fra Undrumsdal i Tønsberg kommune til Arnadal i Sandefjord kommune der Tønsberg CK har fått grønt lys fra kommunen.
Så nå blir det litt hektisk for oss. Vi satte opp 19 tavler i og rundt Undrumsdal for en stund siden for å informere om sykkelrittet. Disse må vi så fort om mulig flytte til Arnadal nå, sier Bjørn Erik Tuv.

Han og rittleder Anders Linnestad har også lyktes med å få til hastebehandling hos politiet og veimyndighetene for å få tillatelse til rittet på veien i og rundt Arnadal. Så dermed blir det arrangert ungdomsmesterskap allikevel, mye takket være snarrådig og iherdig innsats fra «våre» to!

Her kan du finne mer informasjon om selve mesterskapet :

https://www.facebook.com/groups/500144494023101/